Suomen Leot

Me palvelemme. Yhdessä.

Kansalliset tapahtumat

Suomessa leot järjestävät paitsi omien klubiensa chartereita, myös oman vuosikokouksensa, koulutuspäivät sekä Talvipäivät.  

 

Charterit   

 

Klubit järjestävät oman leoklubinsa syntymäpäivien kunniaksi juhlat, jonne ovat kutsuttuina kaikki Suomen leot, heidän taustaklubinsa leijonat sekä klubin syntyyn ja sen toimintaan vaikuttaneita henkilöitä. Charterit ovat myös oiva tilaisuus tutustua toisiin leoihin, jotka saapuvat ympäri Suomea. Usein koko viikonlopun mittaisia charter-juhlia varten klubi on yleensä suunnitellut ohjelmaa ja ollut myös vastuussa järjestämään kaikille vieraille majoituksen ja ruoan ja muut viikonloppuun kuuluvat asiat. Tämän vuoksi juhla on oiva tilaisuus harjoitella tapahtuman järjestämistä.   

 

 

Vuosikokous   

 

Suomen Leot pitävät joka vuosi yleensä yhdessä leijonien vuosikokouksen yhteydessä oman vuosikokouksena, jonne on kutsuttu kaikki leot kuin myös muutama tärkeä leijona. Viikonlopun mittainen kokoontuminen sisältää hallituksen johtaman vuosikokouksen, johon osallistuvat kaikki, sekä myös gaalaillallisen, jossa hallitus ja leijonat palkitsevat leoja ja leijonia. Vuosikokouksessa hallitus esittelee kuluneen kauden tapahtumia, ja käydään läpi uudistuksia, joista äänestetään yhdessä. Lisäksi esitellään ja valitaan uudet virkailijat hallitukseen.   

 

 

Koulutuspäivät   

 

Vuosittain järjestetään hallituksen ja jonkun leoklubin voimin koulutuspäivät, jossa käydään läpi virkailijoiden vastuut ja velvollisuudet. Koulutuksessa käydään myös läpi käytäntöjä, joilla voi helpottaa omaa työskentelyään, ja paikalla voi olla myös henkilö, joka tarjoaa kaikille läsnä oleville yleispätevää ja mielenkiintoista koulutusta.   

 

 

Talvipäivät   

 

Joka talvi pidetään Talvipäivät, jotka ovat leikkimieliset talviolympialaiset klubien kesken. Leo Club Järvenpään aloittama perinne on nyt jokavuotinen leoklubien mahdollisuus näyttää oma ryhmähenkensä ja osallistua hauskalla ja leohenkisellä asenteella kilpailuun, jonka voittaja saa paitsi hienon palkinnon, myös kunnian järjestää seuraavan vuoden Talvipäivät. Nykyään Talvipäiviä on pidetty myös klubin omien chartereiden yhteydessä.