Suomen Leot

Me palvelemme. Yhdessä.

Leot auttavat muita

Leoklubit auttavat muita omalla paikkakunnallaan sekä kansallisesti ja kansainvälisesti. Leot auttavat konkreettisesti muita, mutta myös keräävät varoja, joilla he tukevat valitsemiaan kohteita. Käytännönkokemukset muiden auttamisesta motivoivat meitä. Pienet teot antavat ison hymyn sekä saajan että antajan kasvoille.

 

Vanhukset 

Leot ovat piristäneet vanhuksien arkea pienillä teoilla eripuolilla Suomea. Taivas on vain rajana millä keinoin voidaan piristää vanhusten arkea.Olemme mm. laulaneet yhdessä vanhusten toivelauluja, viettäneet vappua heidän kanssaan, järjestäneet pieniä kauneudenhoitotuokioita, tehneet taidenäyttelyitä lasten piirustuksista ja pelanneet bingoa. Bingo on ollut sekä järjestäjien että osallistujien suosikki, ja kaikki osallistujat ovat saaneet palkintoja. Olemme myös huomanneet, että osallistujamäärä vähenee, jos bingo pidetään samaan aikaan kun Emmerdale tulee televisiosta.

 

 


 

Lapset ja nuoret


Lapset ja nuoret ovat aina lähellä meidän leojen sydämiä ja teemme paljon hyvää heidän kanssaan. Olemme järjestäneet joulunaikaan askartelutapahtumia kouluissa ja sisäänpääsytuotot ovat menneet koulun tarvitsemaan kohteeseen. Myös tavalliset diskot ja uimahalleissa järjestetyt vesidiskot on ollut erittäin suosittu tapahtuma lasten keskuudessa.

 

Monet leoklubit tekevät yhteistyötä paikallisten lastenkotien tai vastaanottokotien kanssa. Leot ovat muun muassa vieneet lapsia kesäretkille eläintarhaan tai huvipuistoon, järjestäneet leffailtoja tai keilausta. Jotkut klubit ovat myös tukeneet taloudellisesti lastenkodista ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttavaa nuorta ostamalla tälle esimerkiksi kirjoituspöydän.

 

 

Näkö- ja liikuntarajoitteiset


Sokeat ja liikuntarajoitteiset tarvitsevat paljon apua. Yksi auttamisen keino, josta on paljon apua on Wheelmap-mobiilisovellus esteettömälle kululle. Leot ovat kartoittaneet kauppoja, ravintoloita, julkisia tiloja ja muita paikkoja ja merkanneet Wheelmap-mobiilisovellukseen, kuinka helppoa  pyörästuolissa istuvan on sinne päästä. Sovellus on maailmanlaajuinen. Kaudella 2013-2014 Wheelmap on ollut Euroopan leojen yhteinen aktiviteetti.

 

Leot ovat äänittäneet lastensatuja näkövammaisten kirjastoon Celiaan. Äänikirjat ovat ilmaiseksi kaikkien suomalaisten käytössä. Kirjojen lukeminen ääneen oli antoisaa.