Suomen Leot

Me palvelemme. Yhdessä.

Leoissa saa uusia ystäviä

Leot on yhteisö, josta löytää helposti samanhenkisiä ihmisiä ja uusia kavereita. Leoissa saa ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda pitkäaikaisia ystävyyssuhteita ja kontakteja ympäri maailmaa, sekä tutustua myös mahtaviin ihmisiin joka puolelta Suomea. 


Leot viettävät yhdessä aikaa myös vapaammissa merkeissä, esimerkiksi klubi-illoissa, joiden viettotavoissa vain taivas on rajana. Klubilaiset voivat vaikkapa pitää peli-iltoja, katsoa elokuvia, laskea mäkeä tai mennä keilaamaan. Tarkoituksena on puhtaasti hauskanpito, omiin klubilaisiin tutustuminen ja uusien ystävien löytäminen!

Myös kansainväliset tapaamiset ja tapahtumat ovat osa toimintaamme. Tällöin osallistujia voi kertyä ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Lue kansallisista ja kansainvälisistä tapahtumista lisää ”Tapahtumat” – osiosta!

 


Leojen kokemuksia:


Senni Hautala, Leo Club Järvenpää:

                Olen Senni Hautala ja olen toiminut Leoissa noin 4 vuotta. Paljon on mahtunut vuosiin, mutta mieleenpainuvimpana ja lämmittävimpänä asiana tulevat mieleeni kaikki ne upeat ihmiset, joihin olen saanut tutustua. Kun ensimmäisen kerran saapuu kansalliseen tai kansainväliseen tapahtumaan, on vastaanotto aina lämmin. Minuuteissa tuntee itsensä tervetulleeksi, ja kaikki ovat iloisia tavatessaan sinut ja tutustuminen tapahtuu nopeasti.

                Leojen kansainvälisyyteen olen tutustunut Leo Europa Forumin kautta. Leo Europa Forum eli ”LEF” kestää viikon ja isäntämaa vaihtuu vuosittain. Viikon aikana tulee ihmisistä ympärillä erittäin läheisiä. Ensimmäisen kerran jälkeen tunsin, että tiedän minne kuulun ja olen löytänyt perheen itselleni. LEF:iin tulee osallistujia useista kymmenistä eri maista ja kulttuuri- ja ikäero vaihtelee, mutta se ei tahtia hidasta! Tapahtuma on upea tapa matkustaa ja tutustua useisiin eri kulttuureihin. Kokeneemmilta leoilta olen oppinut, ettei ole maata mistä ei löytäisi tarvittaessa yösijaa. Tämän sain jo itse kokea, kun tammikuussa 2014 tarvitsin yösijaa muutamaksi yöksi Turkissa, ja minut majoitti puolivuotta aikaisemmin tapaamani turkkilainen tyttö. Hän teki muutamasta päivästäni uskomattomia Istanbulin kaupungin sykkeessä. Koin itseni myös erittäin tervetulleeksi ja halutuksi vieraaksi. Enkä edes epäröisi ettenkö tekisi samaa toiselle leolle, joka tarvitsisi Suomesta yösijaa. Erilaista tukea olen saanut ruotsalaisilta leoilta kouluni ruotsin tehtäviin. Koen tämän erittäin piristävänä tapana opiskella.

                Elämässä tuntuu hyvältä, kun ihmiset ympäri maailmaa iloitsevat onnistumisistasi, vaikka eivät fyysisesti ole läsnä. Ikäviä tunteita on myös helppo purkaa ystäville, joiden tiedän tukevan minua ja kannustavan eteenpäin. Uskon, että nämä ihmissuhteet, joita solmin nyt, tulevat kestämään läpi elämän. Tunteeni eniten pintaan nostavat tarinat leoista, jotka löytävät rakkauden toiminnan kautta, niin kansalliset kuin kansainväliset parit. On myös monia aviopareja, joiden tarinat yksinkertaisesti sulattavat sydämen.

Olen tänä vuonna Suomen delegaatiojohtaja LEF2014-tapahtumassa. Tämä on antanut minulle täysin uudenlaista kokemusta sekä kerryttänyt taitoja. Näitä taitoja voin käyttää hyväksi niin yksityis- kuin työelämässäkin, eikä luottamustoimeni CV:ssäkään pahalta näytä.                Kuva: Samer Nagui                                                                               

Olen ylpeä, kun voin sanoa olevani leo ja kuuluvani suureen leo perheeseen!Topi Ylämäki, Leo Club Hamina:

                Aloittaessani toimintani leoissa, minulla ei ollut aavistustakaan, mihin olin ryhtynyt - kaikki tuntui uudelta ja oudolta. Tuttaviani lähti mukaan vain muutama, ja loput leoista olivatkin minulle tuntemattomia.

Saatuani hieman jalansijaa klubin toiminnasta, muutaman kokouksen sekä aktiviteetin jälkeen, läsnäolo yhteisessä tekemisessä alkoi tuntua merkitykselliseltä. Kun vierailimme klubin kanssa toisilla paikkakunnilla, pääsin osaksi hienoja tapahtumia, joitten yhteydessä tutustuin kaiken ikäisiin leoihin.

Aika, jonka olen viettänyt leoissa, on ollut tapahtumarikasta ja ikimuistoista. Olen tavannut suunnattoman hienoja ihmisiä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin sekä oppinut arvostamaan tekemäämme hyväntekeväisyystoimintaa.

                 Leoklubi on mahdollisuus jota ei kannata ohittaa!Esimerkkejä jeojen ”vapaa-ajan” touhuista:  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leo Club Hamina pulkkamäessä 

 

Ida Forsell, Leo Club Järvenpää & Antti Forsell Lions Club Helsinki/Finlandia

               Antti liittyi leoihin vuonna 1994 ja minä vuonna 2003. Ensimmäisen kerran tapasimme Leo Europa Forumissa Saariselällä vuonna 2004. Antti oli järjestäjänä kansainvälisessä tapahtumassa, johon minä oli voittanut ilmaisen osallistumisen leojen vuosikokouksessa Oulussa samana vuonna. Ystävystyimme, mutta sen enempää ei tapahtunut.

              Seuraavana keväänä Antti lähti työharjoitteluun Singaporeen emmekä tavanneet ennen kuin syksyllä 2005 järjestetyillä leojen koulutuspäivillä. Vietimme lähes koko lauantai-illan kahdestaan jutellen, ensisuudelmammekin vaihdoimme tuossa tapahtumassa. Suhde toisen järjestönjäsenen kanssa kuitenkin arvelutti, joten enempää ei taaskaan tapahtunut.

             Viimein Leo Europa Forumissa Ranskassa vuonna 2006 päädyimme yhteen Love Party –teemaillassa. Rakkautta oli tosiaan ilmassa. Tunteita oli kasvatettu jo kaksi vuotta ja tuona iltana totesimme, että riski kannattaa ottaa. Tunteet toisiamme kohtaan eivät olleet hävinneet, vaan päinvastoin kasvaneet, joten päätimme antaa suhteelle mahdollisuuden ja katsoa, millainen yhteinen matka meillä on edessämme.

 Huomasimme kotiin palattuamme viihtyvämme todella hyvin yhdessä. Ajatusmaailmamme ovat samanlaiset. Puolen vuoden seurustelun jälkeen Ida lähes asui Antin luona. Kesällä 2007 päätimme ottaa seuraavan askeleen, muutimme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme. Virallinen yhdessä asuminen tuntui hyvältä. Vuonna 2009 menimme kihloihin ja vuonna 2011 naimisiin. Olemme nyt asuneet uudessa suuremassa kodissamme kolme vuotta. Syksyllä perheemme täydentyy pienellä leovauvalla.

             Leoissa saa uusia ystäviä, ja jos oikein onnistaa, voi saada jotain vieläkin enemmän.