Suomen Leot

Me palvelemme. Yhdessä.

Mitä leot ovat?

Leoklubien jäsenet ovat 12–30-vuotiaita nuoria. Klubien toimintaan sisältyy hyväntekeväisyysprojektien lisäksi paljon yhdessäoloa, kansainvälisyyttä ja itsensä kehittämistä. Klubit päättävät toiminnastaan itsenäisesti, suunnittelevat ja toteuttavat paikkakunnallaan omia projekteja sekä osallistuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hyväntekeväisyysprojekteihin ja leotapahtumiin. Voit tutustua leotoiminnan eri puoliin alla olevien linkkien kautta.


Jokainen nuori on tervetullut porukkaan!

Leoissa saa uusia ystäviä

Leot on yhteisö, josta löytää helposti samanhenkisiä ihmisiä ja uusia kavereita. Leoissa saa ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda pitkäaikaisia ystävyyssuhteita ja kontakteja ympäri maailmaa, sekä tutustua myös mahtaviin ihmisiin joka puolelta Suomea. 


Leot viettävät yhdessä aikaa myös vapaammissa merkeissä, esimerkiksi klubi-illoissa, joiden viettotavoissa vain taivas on rajana. Klubilaiset voivat vaikkapa pitää peli-iltoja, katsoa elokuvia, laskea mäkeä tai mennä keilaamaan. Tarkoituksena on puhtaasti hauskanpito, omiin klubilaisiin tutustuminen ja uusien ystävien löytäminen!


Lue lisää


Leoissa voit kehittää itseäsi

Leoklubien toiminta tarjoaa mahdollisuuden harjoitella monia tulevaisuudessa työpaikallakin vaadittavia taitoja. Klubissa on virkailijoita, jotka ovat vastuussa klubin kokouksista ja rahallisesta puolesta. Tarjolla on presidentin, varapresidentin, sihteerin ja rahastonhoitajan virat, joissa voit kokeilla, minkälaista on klubin pyörittäminen; perehtyä esityslistan ja pöytäkirjan laatimiseen tai saada harjoitusta tilinpäätöksen tekemisessä. Leoissa on lupa harjoitella uusia taitoja. Sinun ei tarvitse osata hoitaa tehtävää etukäteen, vaan saat siihen perehdytystä ja niin paljon apua kuin tarvitset. Klubin virassa toimiminen on oivallinen tilaisuus tutustua kokouskäytäntöihin ja saada paljon hyödyllistä tietoa tulevaisuutta varten.


Lue lisää


Leot tekevät yhdessä enemmän

Leot ovat leijonien nuorisojärjestö. Leot ja leijonat ovat tehneet aina paljon yhteistyötä esimerkiksi yhteisaktiviteettien muodossa. Lisäksi leosta on mahdollista siirtyä 30-vuotiaana leijonaksi. Leot ja leijonat jakavat saman arvomaailman ja pyrkivät auttamaan ympärillä olevia ihmisiä. Palvelu on yhteinen nimittäjä leojen ja leijonien välillä ja mahdollistaa sen, että yhteistyö sujuu hyvin. Yhteisaktiviteeteista tuoreimpia on Auta Lasta, Auta Perhettä  -aktiviteetti, jota on helppo toteuttaa yhdessä. Aktiviteetti onkin toteutettu monessa kaupungissa ympäri Suomea.


Lue lisää


Leot ovat kansainvälisiä

Voit löytää leoja joka puolelta maapalloa. Minne ikinä haluat lähteä, suurella varmuudella siellä on myös leoja. Leoja on 140 maassa. Nuoria on yhteensä 160 000. Kansainvälisyys onkin yksi järjestön voimavaroista. Leoksi tullaan usein nimenomaan kansainvälisyyden vuoksi.


Lue lisää


Leot ovat 50-vuotias järjestö

Toiminnan idea on lähtöisin USA:n Pennsylvaniasta, jossa Lions Club Glennside perusti ensimmäisen leoklubin vuonna 1957. Melko pian klubeja perustettiin myös New Yorkin osavaltioon.

Suomeen toiminta rantautui vajaan kymmenen vuoden kuluttua, kun Lions Club Helsinki/ Lauttasaari esitti ajatuksen lionsklubin rinnalla toimivasta nuorisoklubin perustamisesta. Ajatus sai kannatusta ja ensimmäinen nuorten leijonien klubi perustettiin vuonna 1965. Nimekseen se sai X-klubi, joka kuitenkin muutettiin myöhemmin Leo Club Helsinki/ Lauttasaareksi.


Lue lisää